Денко Малески -За МАКЕДОНЦИТЕ- ЈУДА , а за ТАТКО СИ – БРУТ!!! (Видео)

30 април, 2020
Денко Малески -За МАКЕДОНЦИТЕ- ЈУДА , а за ТАТКО СИ – БРУТ!!! (Видео)

Немав намера вака да му се обратам на кратко на “професорот” Денко Малески, затоа што тоа ќе го направам во многу поопширна форма, но решив интегрално да Ви го дадам целото интервју што Малески го даде за Бугарска телевизија.

Ќе кажам само кратко:

“ Се срамам што имаше можност ТИ Денко Малески да ми професоруваш во еден друг беден по душа систем, систем што очигледно ти го зел умот!”

“ Се срамам од тебе Денко Малески , како Стружанец , како син и внук на ПАТРИОТСКА СТРУГА, ТЕМЕЛОТ на МАКЕДОНСКАТА ЛИТЕРАТУРА и КНИЖЕВНОСТ”

“ Се срамам што ТИ како СИН на Владо Мале, борец за слободата на Македонија од Бугарската пред се окупација, си зема за право да го сквернавиш МАКЕДОНИЗМОТ на цел еден НАЦИОНАЛНО ОПРЕДЕЛЕН НАРОД”

“ Се срамам што ТИ Денко, ја продаде душата на ѓаволот, тој ѓавол ШТО РАСПРОДАДЕ СЕ СВЕТО ЗА МЕНЕ И ЗА СИТЕ СВЕСНИ МАКЕДОНЦИ”

“ Се срамам Денко што ТИ таков полтрон на ЃАВОЛОТ ја играш неговата валкана игра, и го криеш Денко зад прљавштината што ја налепи на себе и на сите нас”

“ Се срамам Денко што СТАНА ЈУДА за сите НАС, а голем БРУТ за сопствениот татко, тој твој татко Денко, што црташе карти од ПРИРОДНА МАКЕДОНИЈА , со мојот дедо Денко”

Ќе се обратам јавно Денко до сите ( од тебе ми се гади во душата, а ми се плаче во срцето Денко) со опширна анализа.
Од каде сте, кои сте, како дојдовте, кому се продаде.. за предавството твое и на твоите ментори Денко и за срамот што ќе го влечат и твоите деца, внуци… СИТЕ ДЕНКО”

А сега видете го СРАМОТ што си го нанесе,а болката и јадот што ни го зададе – Големиот Блгарин Денко Малески од Македонска Струга во Република Македонија