Големата Депресија на АМЕРИКА во 2020 година!

17 јуни, 2020
amerika

Научниците се обидуваат да ги задржат маските и да не бидат проголтани од културолошка војна. Медицинските експерти се многу одлучни во врска со фактот дека прекривките за лице играат важна улога во намалувањето на преносот на коронавирусот, но се истакнува поголем политички проблем. Исто така, употребата на маски е ефективна за заштитаа при возење во лифтови, протестирање, па дури и за време на сексот.

Големото прашање е: Кога ќе има безбедно и ефикасно вакцинирање КОВИД-19? Но, некои истражувачи стравуваат дека Федералните регулатори ќе дејствуваат премногу брзо за да создаде ефективна вакцина. Додека научниците работат да дознаат повеќе за КОВИД-19, лабораторија во Бостон напредува во студијата како вирусот го напаѓа белодробното ткиво, со надеж дека ќе разберат зошто некои луѓе се повеќе подложни на оваа болест.

Нов растеж на заболени од Ковид-19 во Јужна Каролина, Флорида

Во 22 држави, нов случаи на коравирусот е во пораст, според анализите на Ај-Би-Си Њуз. Тоа се поврзува со Јужна Каролина, во неодамнешно време од неколку недели, бројот достигнал висок степен на новозаразени луѓе на дневно ниво. Флорида собори рекорд во последните неколку денови, која како држава има план да се отвори во време на Ковид-19 пандемијата и да биде домаќин на Републиканската Национална Конвенција подоцна ова лето.

Хаваи се справува со невработеност на ниво на големата депресија од минатиот век во Америка. Во март, Кахулуи имаше некои од најниските стапки на невработеност во земјата со 2,2%. Еден месец подоцна, тој број пораснал 35%.

Заштита од коронавирус во хотели

УВ-светлосните роботи и ламби се само дел од иновативните начини на кои хотелите се обидуваат да се борат против ширењето на коронавирусот.