САМО ВО МАКЕДОНИЈА! ЗАРАЗЕНА РОДИЛКА СО КОРОНА ВИРУС ГЛУМЕЛА ДОКТОРКА ПРАВЕЈЌИ ХАОС И НА ГАК И ВО ПРИВАТНА КЛИНИКА!

10 јуни, 2020
bolnica

Сепак не била докторка родилката која криела дека нејзиниот свекор е заразен со коронавирусот, по што и самата била тестирана позитивна.

При приемот на Клиниката за гинекологија, таа изјавила дека е невработена докторка.

На прашањето што ќе биде преземено спрема оваа докторка поради загрозување на здравјето на други лица во услови на епидемија, дали ќе заседава етичката комисија, во Лекарската комора на Македонија, каде попладнево го проверувале регистерот каде се наведени сите доктори, изјавиле дека оваа пациентка не е докторка.

Денеска имаше уште еден случај со родилка која не кажала дека во семејството има заболен.