4 јуни, 2020

Соопштение за јавност

Скопје, 13/03/2020г.

Почитувани,

Ве информираме дека, согласно препораките и Одлуките на Владата на Република Северна Македонија, поврзани со појавата на Ковид-19 (корона вирус), Триглав Осигурување АД, Скопје, Триглав Осигурување Живот АД, Скопје и Триглав пензиско друштво АД Скопје континуирано воведуваат мерки за превенција и заштита на вработените и на клиентите.

Согласно насоките од надлежните органи, препорачано е да се избегнува директен и близок контакт (препорачана оддалеченост од друго лице од најмалку еден метар), ракување, гушкање и долго седење во затворени простории. Со цел минимизирање и превенција на сите потенцијални ризици и одржување на максимална хигиена на рацете, препорачуваме да ги користите средствата за дезинфекција, поставени во нашите деловни простории.

Имајќи ги во предвид препораките на надлежните органи, компаниите на Триглав ќе работат со намален капацитет во периодот што следи, заради заштита на вработените и клиентите и како превенција од ширење на вирусот. Советуваме посети на нашите локации единствено доколку бараната услуга е навистина неодложна. За сите Ваши потреби апелираме да ги контактирате нашите вработени на телефонските броеви и електронските адреси објавени на веб-страниците www.triglav.mk, www.triglavzivot.mk, www.triglavpenzisko.mk, коишто се исто така наведени во дописот подолу. Сите услуги и производи на Триглав се целосно достапни, а вработените навремено ќе ги контактираат клиентите во поглед на обновување на веќе склучените полиси. Сервисите за on-line обновување на полиси за осигурување од автомобилска одговорност и полисите за здравствено-патничко осигурување се целосно овозможени преку интернет страницата на Триглав Осигурување.

Триглав и натаму ќе одржува највисоко ниво на хигиена и на дезинфекција во своите простории, но сепак апелираме клиентите да бидат внимателни и да негуваат највисоко ниво на лична хигиена, како и да се придржуваат до препораките на Владата на Република Северна Македонија.

Во моментот нема измени во работното време на компаниите, но доколку има промени, или времено затворање на некое од продажните места, навремено ќе бидете известени.

Ве молиме да нѐ контактирате за сите прашања и потреби и Ви благодариме на разбирањето и Вашата внимателност.

Со почит,

Триглав Осигурување АД, Скопје

Триглав Осигурување Живот АД Скопје

Триглав пензиско друштво АД Скопје

Листа на телефонски броеви и електронски адреси за контакт:

Експозитура Телефонски број Мобилен број Електронска адреса
Експозитура Тетово +389 44 352 931 +389 76 282 824 [email protected]
Експозитура Кичево +389 45 223 336 +389 76 490 654 [email protected]
Експозитура Гостивар +389 42 212 269 +389 76 490 655 [email protected]
Експозитура Охрид +389 46 266 859 +389 76 490 641 [email protected]
Експозитура Струга +389 46 522 547 +389 76 491 344 [email protected]
Експозитура Битола +389 47 208 200 +389 75 484 205 [email protected]
Експозитура Прилеп +389 48 412 766 +389 75 484 202 [email protected]
Експозитура Кавадарци +389 43 400 831 +389 75 328 604 [email protected]
Експозитура Куманово +389 31 437 081 +389 78 372 357 [email protected]
Експозитура Штип +389 32 380 061 +389 76 490 639 [email protected]
Експозитура Кочани +389 33 272 456 +389 76 490 640 s[email protected]
Експозитура Радовиш +389 32 630 165 +389 76 490 650 [email protected]
Експозитура Струмица +389 34 347 041 +389 70 330 955 [email protected]
Експозитура Гевгелија +389 34 212 181 +389 76 490 642 [email protected]
Експозитура Скопје +389 2 5102 180 +389 76 490 637 [email protected]

Остави коментар

Почетна // Top Story // македонија // Триглав – Известување за клиентите во врска со Ковид-19
Горе