Поевтини од просечен стан: 5те најевтини острови на светот

30 април, 2020
остров

Еден од трендовите што порасна од појавувањето на коронавирусот е купувањето острови. Се разбира, ги купуваат оние што можат да си дозволат, за да можат да уживаат на плажа во мир без страв од зараза.

Но, како што пишува „Форбс“, за да го купиме островот, не мора да бидеме безобразно богати. Како и кај купувањето на недвижнини, цените на островите варираат во зависност од локацијата, големината и евентуалните удобности.

Купувањето е дополнително комплицирано со документација за зачувување на островот, честопати комплексни екосистеми со растителни и животински видови кои треба да се сочуваат, како и само испраќање материјали и добивање градежна дозвола за оние што се во нивниот дел од рајот, кои одлучуваат да изградат дом.

Покрај парите, ваквите трошоци одземаат многу време, но оние кои имаат и време и пари можат да размислат за 5-те најдобри острови на списокот Форбс, а ТУКА кликнете за да го видите списокот на светски острови кои се на продажба.

5те најевтини острови

1. Round Island – 54.382 евра
2. Half Island – 54.778 евра
3. Mill Cove – 62.830 евра
4. La Cornelia – 83.422 евра
5. Naomi – 91.738 евра