Сакал да направи убав гест, го предизвика спротивното: парижаните танцуваат на улица! ВИДЕО

27 април, 2020
pariz-EDIT

На социјалните мрежи се појави видео на кое Парижаните танцуваат на улица со музика, која ја пушташе од балконот невработен театарски техничар Натан Себах.

Клипот, сепак, доби критики на социјалните медиуми, при што Себах се извини за неговиот гест.

Тој им се заблагодари на здравствените работници во саботата навечер за борбата против короната на вирусот, а духот меѓу граѓаните се обиде да го крене со получасовен  музички сет, пренесува АП.

Неговиот гест на добра волја, сепак, не беше добро прифатен од сите, а полицијата затропа на неговата врата и одржа лекција затоа што помала, но енергична група на луѓе танцуваше под балконот на техничарот.