СЕСТРАТА НА КИМ ГО ЗБУНИ ЦЕЛ СВЕТ!! Таа јавно зборуваше за пребегнувањата од Северна Кореа… КАКВА ТАЈНА ПОРАКА ИСПРАТИ…? (Видео)

10 јуни, 2020
kim jong

Сестрана на Ким Џонг-ун изнесе шокантни тврдења за севернокорејските дезертери, а овој потег ги поттикна шпекулациите околу тоа кој всушност управува со пустинското кралство.

Ким Јо џонг удри на Јужна Кореја заради одлуката да се користат бегалците за раздавање на летоци во кои се оцрнува Северна Кореја.

Таа ги нарекла дезертерите “човечко ѓубре” и во тирадата упатена кон нив ги обвинила дека не знаат ништо за “нуклеарното прашање” на Северна Кореја.

Ова доаѓа само неколку недели по гласините за најзиниот брат којшто исчезна од јавноста, а некои шпекулираа дека тој дури и починал.

Тогаш се појавиле извештаи во кои се тврди дека Северна Кореја ја подготвува Ким Јо- џонг за преземање на местото на врховен водач на земјата.

Но, Ким Џонг-ун се појави и ја презеде својата улога на водач без никакви предизвици.