Шок! Вториот бран од коронавирусот носи нови симптоми!

21 мај, 2020
ковид-19

Експертите во Кина велат дека пациентите заболени од Ковид-19 кој повторно се појави во североисточниот дел од земјата имаат поинакви симптоми и подолг период на инкубација од пациентите во Вухан на почетокот од избивањето на пандемијара.

Тие наведуваат дека новите случаи во провинцијата Џилин имаат симптоми кои не се типични за коронавирусот.

Заболените немаат температура, но чувствуваат замор или имаат болки во грлото, додека пак, некои немаат никакви симптоми.

Експертите сметаат дека тоа покажува дека коронавирусот може да се менува.

Од новозаразените пациенти со Ковид-19 во овласта Џилин, 25 се на болничко лекување.