Синот на Флојд одржа говор на местото на злосторот: „Барам правда за она што се случи тука“

4 јуни, 2020
quincy-floyd-gty-rc-200603_hpMain_16x9_992

Квинси Мејсон Флојд, синот на убиенот Афроамериканец Џорџ Флојд, им се заблагодари на новинарите и на демонстрантите и изјави дека дошол на местото кадешто е убиен неговиот татко, со една цел – да бара правда.

  • “Ниту еден маж и ниту една жена не треба да остане без својот татко. Затоа барам правда за она што се случи овде..” – вели Квинси Мејсон Флојд.

Откако беше замолен да ги прокоментира глобалните протести против полициската бруталност и расизмот, Мејсон, изјави: “Благодарен сум им на сите коишто искажуваат поддршка и љубов. Ви благодарам што го поддржувате моето семејство.”