12 јули, 2020

Астероид класифициран како „потенцијално опасен“ ќе и се приближи на Земјата на 6 јуни.

Како што е наведено, астероидот со дијаметар помеѓу 250 и 570 метри, ќе пројде покрај Земјата на одалеченост од само 5,1 милион км, со брзина од 11,1 км во секунда, велат од НАСА.

Во моментов астрономите имаат откриено повеќе од 8000 астероиди со пречник преку 140 метри во радиус на 7 милиони км од Земјата.

Според стручњаците од НАСА вкупниот број на големи астероиди во просторот околу Земјата може да достигне и 250 000 астероиди.

Остави коментар

Почетна // Top Story // НАСА со важно предупредување! Нешто опасно ќе се случи со Земјата после 6ти Јуни!
Горе