Пострашно и од Чернобил! Бројот на заразени во Русија е алармантен!

11 јуни, 2020
rusija

Во Русија се потврдени нови 8779 случаи со вирусот Ковид-19, со што вкупниот број на заболени преминал преку половина милион, поточно, 502 436 заразени лица.

Од вчерашниот пресек во Русија починале 174 лица, со што вкупниот број на починати изнесува 6 532.

Околу 321 000 се под медицински надзор, а досега се тестирани повеќе од 13, 8 милиони лица.