ШТО СЕ СЛУЧИ КОГА “ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА” ја ископира AC/DC?! Видете и слушнете сами. Дали е ова ИДНИНАТА НА СВЕТОТ?

7 јуни, 2020
ШТО СЕ СЛУЧИ КОГА “ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА” ја ископира AC/DC?! Видете и слушнете сами. Дали е ова ИДНИНАТА НА СВЕТОТ?

Текстовите на сите песни на групата AC / DC се ставија во посебна база на податоци, а потоа посебен алгоритам генерираше нова песна …

Музичарот кој се претстави како Funk Turkey на YouTube неодамна сними песна која неодоливо потсетува на хитовите на групата AC / DC, а чии стихови се дело на вештачка интелигенција.

Стиховите на песната, која беше наречена „Great Balls“, настана со вметнување на текстот на сите песни на групата AC / DC во соодветната база на податоци, а потоа посебен алгоритам генерираше нова песна.