СРБИТЕ во САД ги искористија протестите за своја ЦЕЛ! СРБИЈА Е КОСОВО СЕ ВИОРЕШЕ ВО ЧИКАГО!

7 јуни, 2020
srbija 2

Србите кои живеат во Америка, на свој начин учествуваа во протестите што траат повеќе од една недела, заради бруталноста на полицијата. Тие излегоа на улиците со транспарент на кој пишуваше „Крај на расизмот. Косово е Србија“.

Фотографијата што ја гледате е направена во Чикаго, град со најмногу Срби.

Се проценува дека скоро два милиони Срби живеат во САД, иако официјалните податоци покажуваат дека има помалку од тоа. Тие се претежно сконцентрирани во големите градови на чии улици владее хаос заради убиството на Афроамериканецот Џорџ Флојд.

https://twitter.com/PE4HmizkoM1gq16/status/1269493079565840386?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1269493079565840386&ref_url=https%3A%2F%2Ftimes.com.mk%2Fsvet%2Fsrbite-vo-sad-gi-iskoristija-protestite-za-svoja-cel-srbija-e-kosovo-se-vioreshe-vo-chikago%2F