ТАЈНАТА НА БЕЛИОТ ТЕРМОС… ПУТИН НИКОГАШ НЕ СЕ ОДВОЈУВА од него, а еве што СЕ КРИЕ внатре…

4 јуни, 2020
putin

На секоја конференција или состанок, Путин го има познатиот бел термос пред себе. Неговата содржина го интересира целиот свет, а еве што има внатре

Путин е познат по посветеноста на здрав живот, спорт и природна исхрана. Тој ретко зборува за тоа, но понекогаш споменува која храна е присутна секогаш на неговата маса. А кога станува збор за чајот, тоа е особено пребирлив.

– Знаете, јас дури и не пијам црн чај. Пијам чај само пд трева од Алтаи – рече неодамна претседателот на Русија и дека чајот е секогаш во неговиот термос.

Алтај е планински ланец што се протега помеѓу Монголија, Казахстан, Кина и Русија и е под заштита на УНЕСКО заради кристално чистите реки и бескрајната тајга, но и заради археологијата, растенијата и животните. Практично, сите растенија од оваа планина имаат лековити ефекти. Растенија како што се златен корен, црвена четка, кантарион, мајчина душица, бергенија и зизифора, растат тука.

Сите овие и многу други растенија влегуваат во познатата мешавина од чај Алтај.