Вонземјанските облици на живот се повеќе интелегентни од нас?!: Тие имаат структура слична на копнената ДНК и се поблиски отколку што мислевме

3 септември, 2020
constellation-1851128_1920-660x450

Потрагата по вонземјани најмногу се фокусираше на егзопланети кои кружат околу далечните сонца, но новата теорија на истражувачите од Њу Јорк доби своја смена. Тие веруваат дека форми на вонземски живот може да се најдат во ѕвездите.

Тие започнаа да размислуваат за тоа како sвездите се потенцијален извор на живот за кој сè уште се знае многу малку.

Нивната теорија е за честички кои се формираат во космички низи или ѓердани и може да бидат градежен елемент на вонземски живот во ѕвездите кои исто така го осветлуваат универзумот.

Овие вселенски ѓердани може да се споредат со структурата на ДНК што претставува основа на секое живо суштество на Земјата.

Повеќе за овие структури допрва треба да се открива, но постои идеја за тоа како овие ѓердани можат да се формираат во еднодимензионални, дводимензионални и тродимензионални структури.

Научниците од Универзитетот во Њу Јорк ова го споредуваат со начинот на кој атомите се поврзуваат со органските молекули преку хемиски врски.

Тие исто така забележуваат како овие структури можат да развијат интелигенција што би ја надминала нашата.