Училиштaта во Тајланд започнаа со работа: Децата учат со стаклени прегради, спијат во кутии …

7 август, 2020
1

Еве како изгледа училиштето за време на корона вирусот

Во Тајланд, некои основни училишта започнаа да работат по прогласувањето на пандемијата со коронавирусот. Во Бангкок, едно основно училиште не презема ризици. Обезбедила стаклени кутии во кои се сместени децата за да се обезбеди растојание.

Тајланд отвори некои училишта затоа што нема случаи на инфекција со ковд19 со месеци.