Жена која е од Нигерија тврди дека сопругот ја оставил заради бојата на очите.

3 септември, 2020
nigerija 2

Таа излезе во јавноста со тврдењето дека нејзиниот сопруг ја оставил поради бојата на нејзините очи, што тој го негира.

Исто така, жената вели дека трпи разни коментари во градот во кој живее и дека нејзините деца се нарекуваат вештерки.

Жената и нејзините деца страдаат од т.н. очен албинизам, што е најчеста безопасна состојба без да влијае на видот. Овој феномен е последица на генетско нарушување.