25 лица кои се пожалија за нивната нарачка преку Интернет: што порачаа и што добија?

30 април, 2020
интернет нарачки

Нарачките преку Интернет се навистина забавни – особено затоа што не знаете секогаш што ќе добиете! 🙂

Интернет-шопингот е фантастична работа. Седите дома, сурфате, избирајте најниска цена, така што кога ја спакувате количката, само стиснете „купување“. Хм, и вие давате пари, се разбира. Исто така, напнатиот дел од купувањето преку Интернет е очекувањето – кога ќе пристигне стоката и … што ќе пристигne? Тоа е како да ви доага подарок да доаѓа. Во повеќето случаи, сè е добро. Освен кога не е така. 🙂

Купувањето на овој начин може да ви заштеди пари, но може да заврши и многу смешно (особено за другите). Собравме неколку примери со катастрофални исходи, кога она што луѓето го нарачале и што добиле, немаа никаква врска едни со други. Од мебел што не е наменет за луѓето, туку минијатурен, до облека што не личи на онаа на сликата (класичен) до чиста измама, и што е со тоа кога ќе добиете волна наместо плетени ќебиња? Овие луѓе веројатно помислиле дека ќе биде подобро ако тие одишле во продавница лично, но и покрај тоа тие ја поделиле својата самоиронично нивната погрешна пратка на социјалните мрежи. И тие добро се забавуваат. Погледнете ги… 🙂

1. “Нарачав маица на Амазон, и тие ми испратија фустан. Сепак, плус е дека задникот ми изгледа одлично во него …”

2. “Никогаш повеќе нема да порачам преку Интернет …”

3. “Мојот пријател ја нарача ’50 нијанси на сиво” на eBay и го доби ова”

4. “Како можат фабриките да испраќаат вакви работи? Ѓонот е полулепен, Гррр … Фрустрирачки”

5. „Ова е Вага“

6. “Сестра ми нарача фустан …”

7. “Не можам да се справам со ова …”

8. “Перница со диносаурус. Детето е вклучено како бесплатен бонус…”

9. „Веројатно седат некаде и се смеат на клиентите“

10. „Не е сè како што изгледа. Против расизмот или за расизмот“

11. “Интернет купување: Никогаш не е досадно. Амазон можеби ќе сака да ги прегледа димензиите на ова”

12. „Ми се допаѓаат моите нови Yeezyce…“

13. „Мора да го сакаш eBay“

14. “Кога не сте сигурни како изгледате. Пишува: костум од лав. Навистина? Ова е повеќе како лоша фризура”

15. “Кога отиде на колеџ, на мојата девојка и нарачав перница со мојот лик. Не испадна како што се надевав …”

16. “Купив нови патики на Интернет … Одлично!”

17. “Купивме прстени преку Интернет”

18. “Дали Кина нè трола”?

19. „Утка со фустанов“

20. “Каи нарачала хаски-перница. Пристигнала … Не е како на рекламата”

21. “Очекувања наспроти реалност – дури и не слични”

22. “Видов цена од 10 долари и нарачав столици за мојата соба”

23. „Ова се случува кога нарачувате боксерска кеса од Кина за 20 долари“

24. “Маица преку Интернет и маица во реалноста”

25. “Озбилно???.