Болна исповед на Анџелина Џоли: смртта на мајка ми засекогаш ме промени!

12 мај, 2020
џоли

Мајката на актерката Анџелина Џоли починала во 2007 година од рак на јајници и дојка, а Џоли на Денот на мајката се присетила на нејзиниот најтежок момент од животот.

– Каде и да се завртам можам да видам како ме промени нејзината смрт. Иако не беше неочекувано, многу ме погоди. Да ја загубиш мајчината љубов и прегратка е како некој да ти ја оттргнал заштитната прекривка.

Неколку години по смртта на мајка и Џоли истетовирала на раката тетоважа во нејзин спомен.

– Болеше многу повеќе отколку што мислев дека ќе боли. На овој Ден на мајките мислам и на мајките на бегалците кои ги запознав и кои живеат раселени и во сиромаштиоја. Овој пат им оддавам чест на сите мајки кои се чувствуваат беспомошно, но и покрај тоа со сета сила им ја даваат љубовта на нивните деца. А сите кои тагувате за Денот на мајката се надевам ќе најдете утеха и сила- напишала таа.