Дали некогаш сте го виделе ова чудесно морско суштество? Да, вистинско е!

29 април, 2020
суштество 2

Во последно време на социјалните мрежи можеме да видиме многу видеа и фотографии од различни животни. Но, документите од ова таинствено морско чудовиште станаа вирални.

Александар Семенов е морски биолог и професионален фотограф кој ја имал честа да сними ретки кадри од ова суштество. Со оваа пракса можат да се набљудуваат животните како овој морски ангел, кои не можат да се проучуваат во лабораториски услови.

Морскиот ангел е таинствено суштество

Видеото во продолжение претставува совршен доказ дека Семенов ужива во својата работа. Во едно од своите нуркања под мраз во Бело Море во Русија, тој успеал да го сними суштеството познато како морски ангел. Снимките ја откриваат убавината на малиот морски полжав.

Осмелете се да сонувате

Семенов и неговиот тим создале сопствен популарно- научен проект, кој се вика Aquatilis. Целта на проектот е пронаоѓање, проучување и фотографирање на најинтересните и најнеобичните подводни жители.

Време е новата генерација истражувачи на децата и тинејџерите да им ги раскаже сите свои авантури за да можат и самите да го работат она што отсекогаш го сонувале.