Џордан и екипата не саботираа со Playboy зајачици

24 мај, 2020
7562741495eca3c23ee8c7805350381_w640

Славното финале од 1998 година помеѓу Чикаго Булс и Јута тема на разговор е и после 22 години особено после објавувањето на серијата „Последниот Танц“. Нов детал околу тој натпревар открива тогашниот центарот на Јута Антоан Кар.

„Џордан и останатите пробуваа да ни сметаат за време на подготовките. Во хотелот каде спиевме вечерта пред натпреварот на вратите се појавија девојки од Playboy кои имаа во рацете торта. Откако ќе оставеа тортата тие со соблекуваа и ни велеа „Добродојдовте во Чикаго““ – истакна Кар. „Ни нудеа да ја поминат ноќта со нас но за мене тоа не беше опција бидејќи финалето би бешее поважно.Но добра беше тортата“ .