Фамозниот бар на Хитлер: Во ваков раскош тој се забавувал со своите гости

17 октомври, 2020
pjimage-21

Барот од бродот и комплет од пет столови од приватната јахта на Адолф Хитлер на аукција може да достигнат неверојатни 250.000 американски долари


Овој бар Хитлер го користел за забава кога ги примал своите гости. Зад него седеле најголемите водачи на тогашниот режим: италијанскиот фашистички водач Бенито Мусолини, командантот на германската армија Херман Горинг, нацистичкиот министер за пропаганда Џозеф Гебелс, како и заменикот на Хитлер Рудолф Хес.