Фатенa во лага? Поради една реченица, сите мислат дека Меган го предала кралското семејство

29 јули, 2020
Annotation 2020-07-29 155352

Книгата за животот на Меган Маркл и принцот Хари е сè уште главна тема. Познатиот пар, преку својот тим, испрати изјава за медиумите дека не учествувале во креирањето на книгата, но многумина не им веруваат.

„Војводата и војвотката од Сасекс не беа вклучени или коавтори на книгата Пронаоѓање на слободата. Книгата е заснована врз искуствата на авторите како кралски дописници и нивното независно известување“, се вели во соопштението.

Покрај сомневањето дека комуницирале со авторите на книгата преку пријатели и вработени, една реченица од книгата покренала сомневања дека самата Меган им давала изјави на писателите. Имено, авторите на книгата тврдат дека наводите од истата биле „потврдени од два извора“.

Принц Гарри и Меган Маркл больше не будут использовать свои титулы

Во книгата, еден од изворите вели: „Хари знаеше дека Меган е вистинската за него. Нивната љубов беше вистинска, а нивните чувства искрени. Сè друго е бучава“, рече изворот.

Поради овие слични фрази, многумина веруваат дека Хари и Меган учествувале во создавањето на книгата, што изврши притисок врз кралското семејство.

„Голема кал е фрлена во оваа книга. Мислам дека не би било пријатно да се прочита на никого во кралското семејство. Тие фрлаа валкани алишта во јавноста. Не разбирам зошто сметаа дека е добра идеја. Тие тврдат дека не учествувале во ова, но тоа тешко е да се поверува “, рече дописникот на Royal Mirror, Расел Мајерс.

Интересно е што во интервју за „Vanity Fair“ во 2017 година, Меган изјави: „Луѓето околу мене ми помагаат да знам која сум. Сè друго е бучава“.