Горан Бреговиќ гради вила од милиион евра, еве како треба да изгледа неговиот нов семеен дом

17 мај, 2020
Горан 1

Музичарот Горан Бреговиќ е еден кој поседува најголем број на вили на Сењак, познатото белградско предградие, од целата естрада односно дури 6

Новата инвестиција на Бреговиќ во ова предградие претставува прекрасна вила чија вредност е 1 милион евра. Тој прво го откупил плацот на кој се наоѓала стара куќа, а потоа со архитектите направил план како таа да изгледа за да ги задоволи неговите барања за нов семеен дом.

„Со месеци Горан размислуваше што да изгради на плацот кој е проприлично голем. Првата замисла му беше да подигне хотел и да започне нов бизнис кој во овој дел од градот е профитабилен. Меѓутоа соптвениците на околните куќи се побуниле на таа идеја и тој се предомисли. Потоа размислуваше на просторот на нотвори ресторан но и таа идеја наиде на негодување од комшиите, поради што на крајот реши да изгради вила која откако ќе биде завршена најверојатно ќе ја издава како што е случај со повеќето куќи кои ги поседува.“ – откри близок пријател на музичарот при што додал:

„Откако се реши што да изгради, заедно со архитектите направија план за изгледот на куќата при што му посветуваше големо внимание на секој детал и беше целосно посветен и вклучен во проектот. Креативноста не му е маана и поради тоа цело време им сугерираше на дизајнерите и архитектите како просторот да биде уникатен. Бидејќи изградбата заврши овие денолку недели тој е во потрага по мебел и се што е потребно за да го исполни интериерот во куќата. Ако се е по план конечниот излед ќе биде готов на лето.“

Според истражувањето на медиумите плацот на кој се наоѓа новата куќа на Горан се простина на 200 метри квадратни.