Има 270 милиони евра, а барал плата од државата!

11 мај, 2020
марк

Странските медиуми пишуваат дека актерот Марк Валберг барал пари од државата за да може да ги исплати вработените во својот ресторан во Лондон, што прилично ги разлутило Британците. Заради карантинот ресторанот е затворен, а актерот за кој се проценува дека тежи 270 милиони долари ги испратил вработените на одмор.

Косопственици на ресторанот се неговите браќа Пол и Дони кои се пријавиле за помош од државата за да ги исплатат платите на 30 работници.

Тие имале планови да отворат уште десетина ресторани во Велика Британија, но тоа е одложено заради пандемијата.

Портпаролот на Валберг потврдил дека е побарана помош од владата. Тој меѓудругото изјавил дека времињата се тешки и дека со цел да ги задржат сите вработени, Валбергови се одлучиле да побараат помош од владата.