Дали го обожуваше, а Пикасо го мразеше! Гауди-човекот што ја изгради Барселона

17 април, 2020
Дали го обожуваше, а Пикасо го мразеше! Гауди-човекот што ја изгради Барселона

Шпанската готика испреплетена со модернизам е дефиниција за правецот што Гауди го негуваше додека создаваше зданија кои засекогаш ќе останат ,,споменик,, на културата во Барцелона. Неговата Саграда фамилија како светско архитектонско чудо до ден денешен буди сериозни емоции што делото на ,,божјиот архитект,, го остава веднаш кога ќе го здогледате.

Видеото во прилог дава подетални факти за животот и делото на големиот Гауди.