Ќе ве разочараме: Mистериозниот број на вашата лична карта не кажува колку луѓе изгледаат како вас!

23 октомври, 2020
лична

Мораме да ве разочараме. Последниот број во долниот десен агол на задната страна на вашата лична карта не значи колку луѓе имаат слични карактеристики на лицето како вас, ниту колку луѓе во земјата го делат истото име и презиме со вас.


Бројот во долниот десен агол на задниот дел од вашата лична карта и кажува на полицијата нешто неверојатно во кое никогаш нема да можете да поверувате… Погледнете ја вашата лична карта: ова е број што кажува колку луѓе во вашата земја личат на вас!

Вака звучеа насловите на „кликбајт“ наназад, па да речеме… 10 години во регионалните медиуми.Според опремата, таква била нивната содржина и тие разговарале за составот на биометриската лична карта, без никој со Министерството за внатрешни работи да ја провери вистинитоста на оваа информација.
Значи, да повториме и усвоиме, еднаш и засекогаш.

На предната страна на личната карта има општи информации за одредено лице: име и презиме, пол и датум на раѓање, број на лична карта, како и колку долго важи за вас.
Исто така има и фотографија од индивидуа, потпис, како и чип.

Од друга страна, на задната страна на личната карта е местото на живеење, полициската управа што ја издала, датумот на издавање и вашиот личен матичен број (ОИБ).

Ова е проследено со мистериозно завитканите редови на дното на личната карта, создадени за машинско читање. Ако погледнете подетално, првата линија го повторува матичниот број, а подолу повторно е вашата ОИБ.


Сега доаѓа формат од втор ред. Постојат последните две цифри од годината на раѓање, месец на раѓање, ден на раѓање и потоа непознати (1 цифра), пол (M / F), последни две цифри од годината на истекување на лична карта, месец на истекување, ден на истекување, непознато (1 цифра), државјанство, „<“ карактери до претпоследниот лик во редот, МИСТЕРИЈАТА НА ВЕКОТ.

Не, овие странци не зборуваат за тоа дали некој бил „или“ не бил 91 година, ниту зборуваат дали некој е усташ или комунист. Овие се едноставно контролни броеви.


Непознатото што го карактеризиравме во овој текст како „мистерија на векот“ е токму бројот што ќе го разоткриеме. Не значи колку луѓе имаат слични карактеристики на лицето како вас, ниту колку Македонци во земјата споделуваат исто име и презиме со вас.

Мораме да ве разочараме бидејќи ниту Министерството за внатрешни работи не даде ултра интересен одговор на нашето истражување што можевте да го очекувате.

Ова е контролен број што се пресметува врз основа на податоците запишани на личната карта, и служи како контрола дека не станува збор за фалсификат при машинско читање на документи – одговори МВР.

Eskişehir escort - Sekabet kaç oldu -
Superbetin yeni adresi
-

Dinamobet link

-

kolaybet giriş yapamıyorum