КОНЕЧНО!!! ДЕНЕШНИ НОВИ ИНФОРМАЦИИ ЗА СОСТОЈБАТА НА МИХАЕЛ ШУМАХЕР!!

10 јуни, 2020
michael

На 29 декември 2013 година, Шумахер претрпе сериозен пад на главата додека скијаше во Франција.

Еден од најдобрите возачи на Формула 1 на сите времиња, Михаел Шумахер, повторно отиде на операција, а овој пат лекарите ќе се обидат да го започнат неговиот нервен систем со помош на матични клетки.

„Идејата е да се регенерира нервниот систем на Шумахер. Во последните 20 години науката направи сериозен исчекор во процесот на третман на матични клетки, но тоа сè уште не го менува фактот дека сè уште знаеме малку за тоа како и како тоа влијае на човечкиот мозок. дури не можеме да кажеме какви резултати ќе донесе “ – рече францускиот кардиолог Филип Менаш, кој исто така лекуваше Михаел минатата година и се наведува дека овој пат тој ќе биде на чело на тимот надлежен за лекување на матични клетки колку што е можно повеќе.

Шумахер претрпе тешка повреда на главата на 29 декември 2013 година, додека скијаше во Франција, а неговото здравје оттогаш беше мистерија. Тој цело време бил во болница, мускулите му беа атрофирани, тој страдаше од остеопороза, повеќето од неговите витални функции беа значително ослабени, па единствено решение е третман со матични клетки. Нема официјални информации, но јасно е дека 51-годишниот Шуми сега е во сериозна состојба.