Конечно дочека: Принцот Чарлс е именуван за крал

13 јуни, 2020
дфдсф

И покрај тоа што според сите правила е во прв ред за титулата крал, многу медиуми неодамна пишуваа дека круната ќе му ја одземе 71-годишниот принц Чарлс на неговиот постар син, 37-годишниот принц Вилијам. Сепак, како што пишува „Нова идеја“, принцот Чарлс конечно го поздрави неговото назначување за крал.

Имено, како што откриениот експерт за кралското семејство Пени Јуниор за споменатите медиуми, пандемијата на коронавирус која се шири низ целиот свет била исклучително поволна за принцот Чарлс, па 71-годишниот ја искористил изолацијата за да го надмине самиот Ковид-19, со цел да биде поблиску до обожавателите.

Преку неговиот официјален профил на Инстаграм, британскиот наследник на престолот секојдневно комуницираше со своите следбеници, со што се зголеми неговата популарност на мрежата. Голем број на луѓе добија можност да слушнат што ќе им каже принцот и на тој начин, многумина беа во можност да се идентификуваат со него. Токму заради ова, Пени изјавува дека Чарлс последниве месеци неофицијално е именуван за крал на инстаграм за неговиот ангажман на оваа социјална мрежа.