Нема да верувате која намирница најчесто се краде во продавниците!

6 мај, 2020
сирење 0

Дали знаевте дека црниот пазар на храна во моментот доживува голем пораст?

Црните пазари се сѐ поголем проблем во светот, а пазарот на храна не е исклучок. Се повеќе и повеќе храна се краде од продавниците и подоцна се препродава, а најтргувана храна е сирењето!

Постојат неколку причини за ова. Како прво, постои голема побарувачка за сирење – најголем дел од украденото сирење се препродава на помали продавници и ресторани. Исто така, сирењата може да се најдат во мали и „преносни“ формати кои се идеални за крадците бидејќи тие лесно се кријат.

Според американското истражување Adweeka, покрај сирењето, на списокот на храна што е најмногу се краде спаѓа и свежото месо, алкохолни пијалоци, слатки и чоколади, морска храна и разни зачини.