НИКОЈ НЕ ГО ПОДДРЖУВА Новата идеја на принцот Хари за незаконска заработка

7 септември, 2020
принц

Може да сноси последици

Набргу по преселувањето на 35-годишниот принц Хари и неговата четири години постара сопруга, американската поранешна актерка Меган Маркл, во Санта Барбара, медиумите започнаа да ‘копаат’ по нивниот приватен живот и да откриваат како се справиле во Америка. Додека Меган од една страна ги обнови старите пријателства, меѓу кои и она со Иванка Трамп е особено интересно и им се посветува на своите цели, младиот принц сè уште бара како да се вклопи во секојдневниот живот кој е сосема поинаков од оној во кралството. Затоа, според порталот „Gossip Cop“, Хари започнал да планира исклучително успешна деловна активност што може да донесе многу пари, но и да го „стави“ во притвор.

Имено, на Хари и Меган им беше дадена можност да ги користат големите зелени ливади на нивниот нов дом за деловни цели и добро да ги монетизираат. Според странските медиуми, Давид Алки, кој инаку е познат како скандалозен мултимилионер, со принцот ја споделил идејата дека треба да започне да сади специјални семиња марихуана на неговиот имот бидејќи мала количина на дрога ќе му донесе неисцрпен извор на пари. „Тоа е совршена и една можност за двајцата“, изјави Давид за странските медиуми и додаде: „Хари ќе стане богат крал на марихуаната поради тоа“.

Иако сè уште не е целосно познато како младиот пар влегол во контакт со милијардерот поврзан со дрога, Дејвид е познат во јавноста како член на богатото грчко семејство Алки, а исто така бил вклучен во дизајнирање шише за Кока-Кола кога, се претпоставува дека, и се стекна со толку многу пари. Пред помалку од една година, тој беше уапсен за поседување на повеќе од 5.000 растенија канабис, а овој пат се чини дека „игра“ попаметно затоа што најде, можеби премногу популарен, посредник кого, кога ќе ги слушне вестите, кралското семејство би можело да го отпише. .