Тие патуваат низ целиот свет голи: Тие беа на Балканот и планираат да ги откријат убавините на Тајланд!

10 октомври, 2020
голи

Запознајте ја брачната двојка од Белгија кои промовираат натуризам преку нивниот блог и социјалните мрежи


На почетокот на пандемијата на коронарниот вирус, Ник и Линс Де Курт беа „заглавени“ во Мексико. Тие не можеа да се враќаат во Европа со месеци, бидејќи границите беа затворени и списокот на ограничувања за патувања постојано се зголемуваше.

Бевме, би рекол, полу-заклучени три месеци. Но, не беше толку лошо. Имавме плажа за нудисти – се присетува Ник.

Белгијците Ник и Линс Де Курт се натуристи. Тие патуваат низ светот голи, каде и да е можно, документирајќи ги своите авантури на нивниот блог „Голи талкања“. Досега уживаа во уникатни авантури – нуркање без облека на островот Утила во Хондурас, во Централна Америка и шетајќи голи низ дождовната шума Амазон.

Откако три месеци се заглавија во Оахака, држава во јужниот дел на Мексико, парот се врати во Европа во јули. Оттогаш тие патуваат низ Франција затоа што, како што велат, оваа земја им нуди многу можности затоа што тука има многу места на натурист.Двојката открива на својот блог и Инстаграм како изгледаат нивните забавни авантури, но исто така дава и информации за стилови на живот на натуристите и одморалишта погодни за натуристи ширум светот.

Линс вели дека врв на нивните авантури досега е посетата на пространа бела плажа во Националниот парк Тајрон, Колумбија.

Нема ништо таму, само природа. Треба да пешачите неколку часа за да стигнете до плажата. Но, кога ќе стигнете таму, убаво е. Таа е една од најубавите плажи што сум ги видела – вели Ник.

Во меѓувреме, Ник открива нови плажи во Португалија, како и сите можности што ги нуди француската натуристичка сцена. Воспоставување врски и средби со истомисленици од целиот свет е исто така важно за нивната работа.

Блогирањето стана нивна деловна активност уште кога живееја, иако на тој пат имаше некои потешкотии. Интернет-платформите како Инстаграм и Фејсбук имаат строги правила кога станува збор за објавување фотографии, а нивното објавување скоро секогаш ги крши упатствата.

На почетокот, луѓето нè прашуваа: „Како некогаш повторно ќе најдете работа? Голиот задник беше во весникот. „Но, што и да е, ако некој не сака да нè вработи поради тоа, тоа веројатно не е компанијата во која сакаме да работиме“, вели природничарот.

Ник и Линс додаваат дека во моментов работат на воспоставување платформа за социјални мрежи за натуристи.

Двојката веќе ги посети балканските земји, каде нудизмот е претежно прифатлив. Едно нешто во Албанија, луѓето сè уште му се намуртија, велат двајцата и додаваат дека морале да се погрижат никој да не ги видел таму кога отишле голи да пливаат.

Кога повторно можат безбедно да патуваат, следните на нивната листа се места погодни за натуристи во Јужна Африка, Австралија и Нов Зеланд. Парот исто така сака да посети неколку нови одморалишта на нудисти кои се отвораат во Тајланд.

Иако уживаат да споделуваат фотографии и снимки од патувањата со други луѓе, тие повторуваат дека „не сметаат дека сите треба да станат натурист“.

Тоа е навистина личен избор. Но, тоа малку ни пречи кога луѓето имаат заблуди за натуризмот, дури и без да се обидат. И тоа е нешто што сакаме постојано да им го кажуваме на луѓето: ‘Пробајте’ – заклучи Ник.