Исус и се покажал на чесна сестра: што и да ме замолат во име на солзите на мојата мајка, со љубов го услишувам!

10 мај, 2020
isus

Во Бразил во 1930 година на чесната сестра Амалија и се покажала Богородица од распнатиот Исус Христос.

Пет месеци пред да и се појави Божјата мајка, сестра Амалија била во депресија заради семејна трагедија.

Додека се молела во капелата на манастирот во 1929 година, одеднаш го здогледала Исус и го замолила да го земе нејзиниот живот, а да го остави животот на нејзината роднина која била многу болна, а била мајка на мали деца.

Бидејќи нејзината молитва била многу силна и сосема искрена, Исус и се обратил дека ако сака да и се исполни молитвата таа треба да го моли по солзите на неговата мајка.

Таа го запрашала на кој начин да моли, а Исус и одговорил: “О Исусе, услиши ги нашите молитви, по солзите на својата Мајка”.

Исус на тоа и напоменал:

“Ќерко моја, се што луѓето ќе ме замолат во името на солзите на мојата Мајка, со љубов ќе го услишам.”