Кристијан преку врски однесе свој пријател на лекар? Тој се огласи со опширен статус и го демантираше инцидентот!

23 мај, 2020
kristijan 1

Кристијан Голубовиќ во последно време често се појавува во медиумите, откако беше ослободен од долгогодишен затвор, и потпиша договор за нов учесник во реалното шоу „Задруга 4“,со сопственикот на ТВ „Пинк“, Жељко Митровиќ. Сепак, тој неодамна беше обвинет дека однел свој познаник преку ред на лекар, што многу го вознемирило.

Тој објави статус на Фејсбук и одговори на обвинувањата, објаснувајќи дека сето тоа започнало кога го имал вирусот коксаки и кога се сретнал со одреден медицински персонал, со кого, како што вели, овој пат само се сликал, и не ги прашал за врски.- Овој пат е најлошо. Кога, со најнормални и основни човечки потреби, со законско овластено упатување во специјалистичка болница, го носите таткото на вашиот добар пријател од далечниот југ на Србија во присуство на многу грижлива ќерка и син (а не некои мафијаши), се најдоа одвратните хејтери да измислат приказна за еден обичен случај за спасување на здравјето,па дури и животот(во овој случај) и да им сервираат на луѓето некои одвратни лаги што немаат никаква врска со вистината, и да речат: „Кристијан  преку врски однел свој пријател преку ред и со тоа ги понижил другите пациенти кои го чекале својот ред за прием и преглед од лекар!“

Од кога  дилер на дрога и затвореник има толку многу легитимитет да добие толку многу привилегии и да го „фати врски “ во таа болница, со тоа што тој ниту го знае ниту го познава споменатиот доктор, затоа ве прашувам луѓе, дали е тоа можно? – Голубовиќ започна обемно излагање на Фејсбук и продолжи:- Во мојот случај, и кога ќе направам најхумани дела за луѓе или животни , секогаш се појавуваат некои злонамерни идиоти за да ја обезличат таквата голема и важна работа која е  обврска на секој нормален човек со зло и лаги.  

Па, во овој случај, тие очигледно ја мешаат и политиката, за да ги клеветат своите политички неистомисленици преку ужасен криминалец (јас)? Колку далеку одат луѓето со своите грозоморни измислици, кога дури и ги користат човечките животи за да на некој начин заработат политички поени? Боже, чувај ме! -Прашува Кристијан, а потоа  објаснува што навистина се случило.Да точно е. Не можев да спијам по цели ноќи,бидејќи бев многу загрижен за животот на таткото на мојот добар пријател, и решив лично да го одведам на најдобрата клиника за васкуларни заболувања со упатство што легитимно беше издадено од општа болница од југот на Србија.

Откако минав низ сите задолжителни процедури пред самата болница, во кои не можев да влезам како цивил, побарав од обезбедувањето на клиниката да ни позајми инвалидска количка, бидејќи човекот се чувствувал многу лошо и не можел да се движи со патерици. Неговата грижлива ќерка ги доставила сите потребни документи за итен прием на пациент, чиј живот е во голема опасност. За време на кратко испитување и подолга процедура на итен прием во болницата, запознав многу лекари и медицински персонал што го запознав пред многу време на клиниката за васкуларни заболувања „Острог“, каде бев третиран за вирусот коксаки во 2004/5 година.

Се фотографирав и се збогував со некои од нив и не го познавам лекарот (освен приказните од телевизијата). Значи, комплетна невистина е дека ставам некој од моите, преку некој мој, преку целата линија во клиниката. Затоа, хејтери, злоупотребувачи, ретардирани лица, тргнете ми се од грбот и не  ме мешајте со луѓе што не ги познавам во вашите политички игри, за да не се налутам сериозно со некој од вас – рече Голубовиќ и се закани.