Мадона импресионирана од работата на Бил Гејтс!

8 мај, 2020
madona

Донираше голема сума пари за пронаоѓање на вакцина против корона вирусот.

Поп-пејачката, Мадона, откако неодамна ја шокираше јавноста со видео во кое рече дека „развила антитела на корона“, изјавила дека се залага за Бил Гејт и ги поддржувала неговите напори во пронаоѓање на вакцина против корона вирусот.

Таа во својата изјава вели:

“Ова ни е неопходно за да ги заштитиме нашите медицински работници, но исто така и семејството и пријателите. Јас сум импресионирана од работата на Фондацијата Бил и Мелинда Гејтс и нивните напори да најдат вакцина против овој вирус”, рече Мадона.

Пејачката донираше и еден милион евра за да се пронајде вакцина и лек против коронавирус.