Гледачите одбраа: Тој е најдобриот филмски јунак на сите времиња!

22 септември, 2020
forest-gamp-830x0


Порталот „Ранкер“, кој сака да рангира работи, вклучува настапи од некои од најдобрите актери на сите времиња во култни филмови, епски драми, комедии, акциони и суперхеројски филмови и многу други филмски жанрови. Според најновата топ-листа, Форест Гамп е најдобриот филмски лик на сите времиња, барем судејќи според повеќе од 1,1 милион гласови на љубителите на филмот кои учествуваа во анкетата на Ranker.com.

Форест Гамп, главниот јунак на филмската адаптација на истоимениот роман на Винстон Грум од 1986 година, доби најмногу гласови.

Том Хенкс е најдобар актер на сите времиња


Филмот на Роберт Земекис од 1994 година се смета за класика на современата филмографија, а комичната драма, која изобилува со цел спектар на разни емотивни превирања на Том Хенкс, го претвори во еден од најомилените актери во светот, чии цитати од филмот сè уште се прераскажуваат веќе го сметаат за клише, пишува Индекс.