Информација која одекна како БОМБА: Станува збор за доделувањето на „Оскари“

20 мај, 2020
oskari

Иако 93-те Оскари не се планирани до февруари, според последните информации, Академијата за филмски уметности и науки размислува да ја одложи церемонијата за доделување на најпознатите награди во светот на кинематографијата.

Извори кои зборуваа под услов на загарантирана анонимност, рекоа дека сè е сè уште во доменот на размислување. Според претходните податоци, Оскарите се закажани за 28 февруари 2021 година.

Сепак, тоа лице предупреди дека деталите, вклучително и потенцијалните нови датуми, сè уште не се целосно разгледани или официјално предложени. Во исто време, друг извор вели дека датумот на АБЦ е моментално непроменет.

Кога во април беа објавени нови привремени измени во правилата за доделување на Оскарите, како резултат на епидемијата на коронавирус, претседателот на академијата, Дејвид Рубин, рече дека е рано да се знае како би можел да се одвива преносот на Оскарите во 2021 година поради пандемијата.