Ништо не може да ја надмине емоционалната изведбата на Џон Леџенд за време на концертот посветен на Принц

23 април, 2020
John Legend

Како дел од Tuesday’s Let’s Go Crazy: The Grammy Salute to Prince, Џон Леџенд ја изведе „Nothing Compares 2 U“ (да, песната Sinead O’Connor беше на насловната на Prince). Иако не е најпознатата песна на Prince, Џон сметал дека „Nothing Compares 2 U“ е „една од [неговите] омилени песни што [ја напишал Prince]“ затоа што „тоа е моќна песна за копнеж, за недостигање на некого“.

Една од најпознатите иконични слики на Prince е од него во неговиот виолетов костум, па има смисла тоа што дека Леџенд настапил во ваков костум, задржувајќи ги работите секси – (Prince секако би го одобрил ова) – со тоа што го нносел без долната маица. Дефинитивно ќе сакате да го гледате клипот неколку пати и со денови и се надевам дека никој нема да ви ја одземе љубовта. ?