Најголемите добротворци на зодијакот: Секогаш можете да се потпрете на нив

27 мај, 2020
horoskop

Постојат многу начини да се направи добро дело, од донирање во добротворни цели и волонтирање во добротворни цели, до нудење услуги, собирање средства за благородна кауза или ширење на свеста за помалку познат проблем.

Риби

Тие се сензори за туѓото страдање. Тие не прават разлика меѓу роднини и странци, туку им помагаат на сите со кои се среќаваат, доколку имаат начин. Некои Риби се толку мотивирани да прават добро што ќе им помогнат дури и на оние што не го заслужуваат тоа, наивно верувајќи дека секој може да се подобри.

Тие се среќни што своите уметнички таленти ги имаат на располагање и ќе одржат бесплатна изведба во болницата или ќе го продадат своето платно или статуа на добротворна аукција.

Рак

Родените во овој знак не би си простиле себеси ако не донираат во добротворни цели, доколку можат. Но, тие претежно се опседнати со благосостојбата на другите, за што се подготвени да се жртвуваат. Ги отстрануваат сите грижи што може да им пречат на некои од нив.

Ако немаат семејство и блиски пријатели, тие ќе се обратат на помагање на непознати загрозени членови на општеството и делење намирници и облека на оние кои имаат потреба.

Водолија

За разлика од Ракот, Водолија претпочита да донира во организации, сметајќи дека тие правилно ќе ја дистрибуираат донацијата на оние кои имаат потреба. Соработува со широк спектар на добротворни организации кои работат во корист на луѓето, животните и природата.

Малку се рамнодушни кон поединците од нивната околина, тие би сакале фундаментално да го променат општеството и да го организираат така што неговите институции автоматски се грижат за сиромашните, старите и болните лица.