Принцезата Дијана била трудна кога загинала? Докторот кој ја извршил обдукцијата за заинтригирал јавноста со една реченица

2 септември, 2020
233751_princezadajana_ff

Станува збор за лекар кој ја извршил втората обдукција врз телото на принцезата, која загина во сообраќајна несреќа во Париз, додека таа и нејзиниот вереник се обидуваа да избегаат од папараците. Нивниот возач имал двапати повеќе алкохол во крвта од дозволеното, изгубил контрола над автомобилот и се случила несреќа.

Овој лекар, како што е наведено, учествувал во обдукцијата на многу познати личности. Тој прегледал повеќе од 23 000 тела, но сепак се поставуваат повеќето прашања во врска со принцезата Дијана.

– Ме прашаа дали е убава, дали изгледа како да се смирила, дали е бремена – рече Шепард.

<p>Ledi Di je u poslednjim mesecima svog života planirala budućnost s verenikom Dodijem al Fajedom</p>

Открил дека нема патолошки докази дека принцезата била бремена за време на нејзината смрт, но потоа додал реченица, која заинтересираше многумина: – Но, знаете, некои жени точно знаат дека останале во друга состојба, од моментот на зачнувањето – според него, прашањето е дали Дијана била токму една од нив.

Исто така, овој доктор откри и друга работа. Ако принцезата беше врзана во автомобилот, во моментот на несреќата, таа ќе беше жива денес. „Можеби ќе поминела со повреда на окото или скршеница на раката“, рече лекарот.