Решете се од непријатниот мирис на чевлите- Потребна ви е само една состојка!

25 мај, 2020
patiki

Прашокот за бебиња се користи во домаќинството, бидејќи ги отстранува дамките, но исто така и непријатните мириси од чевлите и плакарите.

Кога често носите исти чевли, особено ако нозете ви се потат, се појавува непријатен мирис. Ставете малку бебешки прашок во чевлите и оставете ги во така преку ноќ. Пред да ги облечете, само тргнете го прашокот од чевлите. Прашокот ги неутрализира непријатните мириси и од плакарот. Сè што треба да направите е да ставите тегла или стаклен сад во прав во плакарот неколку часа или преку ноќ.

Машината за миење садови троши многу вода и електрична енергија, и никогаш не ја вклучувајте ако не е полна.

Машината за миење садови треба да се вклучи само кога е полна, советуваат експертите.Троши  многу вода, а и не треба да работи на тој начин и од технички причини. Ако имате неколку валкани чинии, измијте ги рачно или почекајте машината да се наполни со садови.

Исто така, пред да ги ставите садовите во машината, исплакнете ја секоја чинија или чаша со вода за да ги отстраните остатоците од храна. Ова ќе спречи собирање на храна на дното на машината, што може да доведе до формирање на мувла, со текот на времето и непријатни мириси, и ќе го продолжи нејзиниот живот.