Сара Џесика Паркер заврши на суд: Против неа е поднесена тужба, еве зошто!

5 јуни, 2020
лјклјк

Поранешната вработена во продавница за чевли „Сара Jесика Паркер“, Хедер Холт, тврди во тужба поднесена во Врховниот суд во Њујорк дека актерката и нејзиниот деловен партнер Џорџ Малком не плаќале прекувремени часови во периодот од 31 декември 2018 година до 1 март 2020 година. „Тужителот не беше соодветно компензиран за прекувремените часови за сите часови што работеше над тие четириесет во работната недела“, се вели во тужбата, во која не се споменува сумата пари за која станува збор. Хедер Холт побара од Сара надомест на плата, како и камати и казни.  

“Секој во Њујорк заслужува да биде платен за времето што го поминал на работа. Прекршувањата на законот за плати се сериозни и секој работодавец кој ги крши треба да одговара за тоа, дури и познати личности како неа”, рече адвокатот на Хедер.  

Патем, Сара има две продавници во Њујорк, како и по една во Лас Вегас, Мериленд, Дубаи, Абу Даби и Канада.