Северина мора под итно на операција- Болките биле неиздржливи

18 мај, 2020
2187795_severina-press-23012013-0006_ls

Северина Којиќ веќе години наназад ја мачат болките во кичмата, а физиотерапијата све помалку и помага и поради тоа препорачлива опција била операција.

„Северина се обидува да ја избегне операцијата и поради тоа со години испробува разни методи со надеж дека ќе и помогнат. Кога за прв пат и се појавиле болките мислела дека тоа не е ништо и дека е нормално кога поголем дел од времето го поминнувал на нозе или во лежечка позиција. Мегутоа после неколку години болките не престанувале и се зголемиле по што побарала лекарска помош и и бил препорачан хируршки зафат како едниствена солуција.“- неведуваат медиумите

„Тоа не и се допаднало па побарала друго мислење меѓутоа многу физиотерапефти и ветувале подобрување па некои и дури целосно закрепнување. Пробувала многу методи кои одзеле и драгоцено време и пари но едноставно не давале резултати. Болката за краток период ќе се намалела или ќе ја снемало но набрзо повторно се јавувала. Се верува дека ова и е порадаи тоа что поминува многу време стоејќи и играјќи на своите настапи, а за цело тоа време таа е на штикли. Потребата од операција е се поизвесна, но Северина се плаши од неа поради можнитте компликации и последици. Затоа и ја трпи болката и кога тие стануваат појаки таа пие јаки лекови или прима инекција. Стравот е и колку би траела рехабилитацијата бидејќи и како таа би влијаела на нејзината кариера.“ – се вели во продолжение.