Со месеци ја нема во јавноста! Крај на владеењето на кралицата Елизабета Втора?

17 мај, 2020
елизабета

Дали ќе може да продолжи со своите царски должности?

Британската кралица Елизабета со месеци не ги извршува своите јавни должности заради епидемијата на вирусот, а како што наведуваат странските медиуми, ова е крај на нејзиното владеење.

Според британскиот „Тhe Sun“, кралицата Елизабета (94) ќе остане на нејзината резиденција во замокот Виндзор за време на вирусот корона, но она што ги вознемири и загрижи многумина е најновата информација која вели дека е можно кралицата никогаш да не се врати на кралските должности.

Со оглед на неjзината, но и возраста на нејзиниот сопруг Филип, чија здравствена состојба е многу кревка, се шпекулира дека парот ќе биде во изолација уште долго време.

Според британските медиуми, таа можеби никогаш нема да се врати на своите јавни кралски должности, затоа што ризикот е преголем.

“Ова е многу тажно, но јас не гледам начин кралицата да се врати во нормален начин на живот и да извршува кралски должности“ – изјави за „The Sun“ авторот на многу кралски биографии, Ендру Мортон.