Бев очајна и искористена: Потресна исповест на најубавата спортистка!

22 април, 2020
пејџ

Иако последен пат на турнеја беше 2016. година американската голферка Пејџ Спиранак (27) сака на луѓето да им ги покаже своите вештини за голф и да ги научи на некои потези.

Покрај тоа што секојдневно објавува на социјалните медиуми, својата љубов кон спортот ја покажува и во живо, но некои тоа го искористија.

View this post on Instagram

Take me back to Kauai!🌺

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on

– Во разговорите, јасно кажував дека играм голф. За жал, мажите ме користеа за да добијат бесплатни часови во овој спорт и бесплатна опрема – се пожали Пејџ и објасни:

– Тие би рекле: „Пејџ, одиме на голф состанок“. Ќе те одведам на терен и можеме само играме. Тоа ми звучеше одлично, и сето тоа ќе се претвореше во еден час и моја помош да го направам подобар голфер.

Пејџ се пожали дека нејзината стручност во голф и доведува проблеми на љубовен план, а мажите гледале само начин како да научат да играат голф бесплатно.

– Тоа се случуваше цело време, а јас бев очајна и сакав само да им се допаднам на мажите. Имаше еден што го стори истото, но ми рече дека би сакал голф „состаноци“. Тој постојано ми праќаше пораки, беше симпатичен и флертуваше со мене и ние одевме на „состаноци“’.

Да, „состаноци“ затоа што тоа всушност беа часови и јас само седев таму и го учев, а тој не ми кажа дека има девојка шест месеци .

– Шест месеци часови и ништо не се случи. Тој зборуваше дека „сака работите да се одвиваат полека“, а тој имаше девојка. Ми се случуваше цело време и никогаш не ја научив лекцијата затоа што мислев дека на мажите им се допаѓа што играм голф. И тогаш сето тоа се претвори во бесплатни часови и бесплатна опрема за нив. Сите беа во врска!

После сето ова, се надеваме дека Пејџ ја научила нејзината лекција и, ако ништо друго, барем ќе наплаќа за часовите за голф. И со тек на време ќе го пронајде вистинскиот човек.

Со оглед на тоа како изгледа, се надеваме дека нема да и претставува преголем проблем.

View this post on Instagram

Guess the course and hole I’m on🤔

A post shared by Paige Spiranac (@_paige.renee) on