Ја прозваа Лана Дел Реј: Неодговорна си, и опасна за околината!

5 октомври, 2020
profimedia-0561273060-725x483


Пејачката Лана Дел Реј веќе долго време не се гледа во јавноста, па не е ни чудо што скоро никој не ја препозна за време на нејзиното последно појавување. И покрај тоа што пејачката драстично го смени својот изглед, сето тоа падна во сенка поради несоодветната заштитна маска што ја носеше на промоцијата на нејзината книга.

Имено, 35-годишната Лана беше фотографирана во Лос Анџелес со кратка руса коса, со која ги замени своите долги кафеави кадрици, по што е позната уште од самиот почеток на нејзината кариера. Но, драстичната промена на сликата остана во сенката на гневот на нејзините обожаватели предизвикан од неодговорното однесување на Лана на презентацијата на нејзината поетска книга „Violet Bent Backward Over The Grass”.

Она што всушност им пречеше беше заштитната маска што Лана очигледно сакаше да ја поклопи со трепетливиот краток комбинезон што го носеше, а кој, сепак, воопшто не користи, бидејќи е направен од проѕирен мрежест материјал. Лана била во специјално оградена област додека читала извадоци од својата книга, но се покажало дека подоцна направила селфи со обожаватели, кои ги споделиле на социјалните мрежи. Некои од придружниците ја нарекоа неодговорна и опасна за себе и за другите. Пејачката ја бранеше нејзината сестра, која одговараше на бесните коментари, велејќи им дека Лана е оддалечена од пет до шест метри од сите и дека тестот за коронавирус е негативен.