Кајли Џенер (22) купила парцела вредна 15 милиони долари??? Таа на свое име додаде уште еден скапоцен недвижен имот!

7 мај, 2020
kajli djener

Познатата Кајли Џенер на свое име додаде уште еден скапоцен недвижен имот. На 22-годишна возраст, таа важи за најмлад милијардер во светот, а сега таа купи парцела од пет хектари земја за 15 милиони долари, во „Hidden Hills“, која е многу популарна во Калифорнија. Една недела претходно, Кајли се пазарела и во одмаралиштето „Holmby Hills“ што вреди неверојатни 36,5 милиони долари.

Kylie Jenner buys 5 acres of land in Hidden Hills for record $15 ...

Нејзиното празно земјиште што го купи во моментов е исполнето со нечистотија, но тие планови ќе се променат наскоро.

Кајли е на списокот на „Форбс“ на најбогатите жени во светот и нема сомнение дека нејзиниот козметички бренд придонел за зачудувачкото богатство што го поседува.

Џенер стана позната по реалното шоу „Keeping Up with the Kardashians“, бидејќи таа е една од сестрите на најпознатото реалити семејство.