“Не сум уапсена“: Сораја се огласи и објасни што се случило

4 мај, 2020
сораја 2

Сораја Вучелиќ одговори по приказната дека е уапсена во Забjак, под сомнеж дека сторила кривично дело непочитување на законските регулативи. Таа наведува дека не била уапсена, туку била донесена на информативно интервју.

Не бев уапсена, како што е напишано, но бев приведена на разговор со еден пријателка. Имено, двете возевме со нејзиниот автомобил за кој немаше документи со неа, а таа ја заборави возачката дозвола. Најголем проблем беше што автомобилот е регистриран со италијанските таблички, но сè беше решено. Нема потреба да се прави прекумерна медиумска драма – изјави Сораја за „Ало!“