Поранешна пејачка која со години гради модна кариера е во неволја!

25 април, 2020
vb

Викторија Бекам е остро критикувана откако беше откриено дека таа побарала помош за нејзината модна компанија од владиниот фонд насочена кон бизниси кои имаат проблеми со епидемијата на вирусот корона.

Викторија Бекам ги извести 30 вработени во нејзината компанија дека таа ќе им ги намалува платите во согласност со постапката на владата на Велика Британија за да ги отстрани ефектите од коронарна пандемијта.

Дејвид Бекам и неговата сопруга Викторија, порано член на групата „Спајс девојки“, имаат средства вредни најмалку 380 милиони евра, а Викторија има колекција чанти вредна 1,7 милиони евра.

Нејзините „луди“ трошоци не поминуваат незабележано, сè уште има такви што се сеќаваат на роденденот од 114 000 евра организиран од семејството.

Накратко, со лично богатство од 380 милиони евра, многумина сметаат дека е неприфатливо да се бара државна помош.

Но, таа мисли поинаку на поранешна пејачка која, според британските медиуми, им се пожалила на некои пријатели „за неправедната критика што е упатена кон неа за нешто што го прават многу други компании“.