СТИГНА ПРОКЛЕТСТВОТО Туристката ги врати украдените артефакти! Тврдеше дека се проклети

17 октомври, 2020
турцинкаааааааааааааааа насловна

Туристка од Канада, која украла артефакти од античкиот град Помпеја пред 15 години, ги вратила украдените парчиња затоа што биле „проклети“.

Канаѓанката, идентификувана само како Никол, испрати пакет со две музички плочи, делови од амфора и парче керамика со писмено признание.

Никол имала рани 20-ти години кога го посетила Помпеја во 2005 година и верува дека поради кражбата немала среќа со години и дека нејзината лоша среќа била толку голема што имала рак на дојка двапати и многу финансиски проблеми.

„Ве молам земете ги, тие носат несреќа“, изјави таа.

Никол ги украла предметите затоа што сакала парче историја што никој ја нема, но артефактите и донеле „многу негативна енергија“.

Помпеја исчезна во ерупцијата на Везув во 79 година и дури во 16 век започнаа ископувањата во овој град, со што се преобликува разбирањето на животот во римскиот период.